Ga direct naar de inhoud

“Flexibiliteit is belangrijker dan ooit”

Hendrik-Jan Mensink, eigenaar De Twee Bruggen.jpg

Vakantiepark De Twee Bruggen in Winterswijk is in alle opzichten coronaproof. Na een enorme dip in de boekingen half maart, zijn nu de accommodaties en de camping tot eind september nagenoeg volgeboekt. Volgens eigenaar Hendrik-Jan Mensink is het vooral belangrijk dat u flexibel blijft en u verplaatst in hoe de gast het wil.

De Twee Bruggen is een ruim opgezet vakantiepark in de Achterhoek. ‘We hebben niet alleen de accommodaties en de camping, maar ook de horeca, de zwembaden en de supermarkt volledig ingericht op de anderhalvemetersamenleving,’ vertelt Hendrik-Jan.

 

Vertrouwen terugwinnen

Half maart werden binnen een paar dagen alle reserveringen afgezegd. ‘U wilt vooral uw gasten behouden, ook voor de volgende jaren. Daarom hebben we vrijwel direct besloten de boekingen om te zetten in een tegoed dat tot en met volgend jaar juli geldig is. Verder hebben we al heel snel een filmpje op onze site geplaatst, waarin we uitleggen welke maatregelen we hebben genomen. Met die uitleg en de strakke lijn in het hele bedrijf, hebben we het vertrouwen van onze gasten teruggewonnen en kwamen de boekingen weer op gang.’

 

Nog meer ruimte

Gelukkig past het nieuwe normaal goed bij Hendrik-Jans bedrijf: ‘We hadden het park al ruim opgezet en gaan dat op een aantal vlakken nog verder doorvoeren. Zo gaan we komende winter het aantal kampeerplekken terugbrengen van 68 naar 40. Die plekken zijn al vrij groot, maar worden nu bijna twee keer zo groot: 220 m2. Die plekken worden ook iets duurder, maar veel mensen hebben graag wat meer over voor meer ruimte en uitzicht. Zo kunnen we dezelfde omzet halen met minder, maar kwalitatief hogere plekken.’

Anders denken

Hendrik-Jan haalde de meeste omzet uit verblijf. Daarnaast is voor hem de omzet van de horeca, supermarkt en het zwembad van groot belang. ‘Nu de feesten en partijen zijn weggevallen, moeten we ons richten op andere omzet. In ons restaurant zijn diner, lunch en ontbijt nu de belangrijkste omzetcategorieën. Ondanks het verlies hebben we ook daar veel mogelijkheden. En om het de verblijfsgasten zo aantrekkelijk mogelijk te maken, hanteren we flexibele aankomstdata. Flexibel kunnen inspringen op de vraag is nu belangrijker dan ooit.’

Onze gasten waarderen de ruimte en het grotere aanbod aan sportieve activiteiten

Gezondere leefstijl

De Twee Bruggen is dit jaar de ideale vakantiebestemming voor mensen die niet naar het buitenland willen. ‘We denken bij alles wat we doen: hoe zouden we het zelf willen als we hier te gast zouden zijn? Naast ruimte, hechten onze gasten dit jaar meer waarde aan een gezonde leefstijl. Er is duidelijk een grotere behoefte aan sportieve activiteiten dan in voorgaande jaren. De zwembaden zijn daarom nu van zeven uur ’s morgens tot tien uur ’s avonds open. Verder organiseren we ’s morgens vroeg wandelingen van 10 kilometer. Onze gasten waarderen dat enorm.’

Denken in scenario’s

Hendrik-Jan adviseert andere ondernemers om flexibel te blijven: ‘Zowel in uw bedrijf als in uw eigen hoofd. Alleen zo kunt u inspelen op veranderingen en de levensvatbaarheid van uw bedrijf behouden. Ik ben ervan overtuigd dat we weer strengere maatregelen gaan krijgen. Daarom ben ik nu al verschillende scenario’s aan het uitdenken. Wat gaan we doen als we weer dicht moeten? Wat als we nog jaren die anderhalve meter afstand moeten blijven houden? Ik heb voor elke situatie plan A, B en C klaarliggen. Die flexibiliteit is nu belangrijker dan ooit. Wij kijken daardoor met relatieve rust naar de toekomst.’

Heeft u als ondernemer kansen gegrepen?

Deel uw verhaal met ons en inspireer andere ondernemers. Wij zijn benieuwd!

pr-abnamro

ABN AMRO Verzekeringen

    Ook interessant