Gaat uw personeel bezorgen met de auto? Check uw aansprakelijkheidspolis op schade onderweg
Als uw bezorger onderweg met de fiets valt en zich daarbij ernstig verwondt, kan hij u daarvoor aansprakelijk stellen. Ook als hij daarbij materiële schade veroorzaakt, kunt u daarvoor aansprakelijk worden gesteld. Omdat uw zaak normaal niet bezorgt, biedt uw aansprakelijkheidsverzekering (AVB) hier waarschijnlijk geen dekking voor.
Voor schade van bezorgers op een scooter, brommer of auto heeft u een WEGAM-verzekering nodig (WEGAM staat voor: werkgeversaansprakelijkheid voor bestuurders van motorrijtuigen).
Zorg dat bezorger contact vermijdt
Natuurlijk wilt u voorkomen dat de bezorger het virus overdraagt op de besteller en andersom. Daarom adviseer ik u zoveel mogelijk de adviezen en voorschriften van de overheid en het RIVM te volgen. Laat de klant vooraf weten dat hij niet contant kan betalen. Maak bij voorkeur gebruik van online betaaldiensten die een contactloze overdracht mogelijk maken, zoals Tikkie of een Betaalverzoek. Geeft u een mobiel pinapparaat mee? Zorg dan dat uw bezorger de toetsen na elk gebruik ontsmet.
Extra risico’s elektrische voertuigen
U wilt uw maaltijden graag nog warm bij uw klanten krijgen. E-bikes en e-scooters zijn dan een snelle uitkomst. Maar deze vervoermiddelen brengen ook extra risico’s met zich mee. Naast de veiligheidsrisico’s krijgt u ook te maken met een brandrisico. Want helaas gaat het nog weleens mis tijdens het acculaden. Accu’s van e-bikes of scooters kunnen ontploffen tijdens het laden en veroorzaken dan brand. Een afgebrand restaurant kunt u er nu niet bij hebben! Let daarom altijd extra goed op de accu’s bij deze vervoersmiddelen. Zie ook onze tips om brand door fietsaccu’s te voorkomen.