Ga direct naar de inhoud

Cybersecurity

Wij helpen u bij het digitaal beveiligen van uw bedrijf

Cybersecurity zakelijk.jpg

Op het internet liggen talloze gevaren op de loer. Voorkom dat uw bedrijf stil komt te liggen door de gevolgen van hacking, systeeminbraak of het verlies van belangrijke data. Wij bieden verschillende cyberoplossingen waarmee u uw organisatie kunt beschermen en verzekeren tegen cybercriminaliteit. Zo kunt u zorgeloos verder met uw onderneming.

 • Cyberrisicoscan

  Met de gratis Cyberrisicoscan ontdekt u binnen 5 minuten of uw cybersecurity op orde is

 • Zakelijke cyberverzekering

  Bescherm uw bedrijf tegen schade door hacking, verloren data en andere vormen van cybercrime.

 • Cyber Veilig & Zeker

  Kies voor een totaaloplossing: 24/7 monitoring, advies op maat en vergoeding bij schade

98% van de ondernemers krijgt te maken met een vorm van cybercrime

Wat kunt u zelf doen om cybercrime te voorkomen?

 • Cybersecurity-tips voor thuiswerkers

  Thuiswerken brengt op het gebied van cyber- en datasecurity nieuwe risico’s met zich mee. Wij delen 13 tips om het risico te verkleinen.

 • Check of uw website veilig is

  Hoe weet u of uw website zich kan wapenen tegen cybercriminelen? In dit expertblog leest u hoe u dat in één minuut zelf kunt checken.

 • 7 tips om phishing te voorkomen

  Het gebeurt steeds vaker: cybercriminelen die via e-mail gegevens proberen te ontfutselen. Met deze tips verkleint u de kans op phishing.

Stel een Cyber Response Plan op

Vindt er een cyberincident plaats? Dan helpt een Cyber Reponse Plan bij het beslissen welke acties u moet ondernemen. U stelt snel een Cyber Reponse op met onze gratis tips.

 • Leg vast hoe te handelen bij een cyberincident
 • Zorg voor duidelijkheid bij uw medewerkers
 • Beslis wie waar verantwoordelijk voor is tijdens een cyberincident
Cyber Response Plan E-book.jpg

Wapen u tegen cybercrime

 • Beveilig uw computer(systeem)

  Zorg dat uw besturingssysteem, software, antivirusprogramma en firewall up-to-date zijn

 • Verander regelmatig uw wachtwoord

  Hoe langer het wachtwoord, hoe langer criminelen nodig hebben om bij u in te breken

 • Maak een back-up

  Maak regelmatig een back-up van belangrijke bestanden, zodat u deze kunt terugzetten

Met welke soorten cybercrime kunt u te maken krijgen?

 • Phishing

  Met phishing wordt het per e-mail vissen naar uw persoonlijke gegevens bedoeld. Cybercriminelen lokken u naar een betrouwbaar uitziende website. Hier wordt u gevraagd persoonlijke gegevens in te vullen of een rekening te betalen.

 • Ransomware

  Ransomware is een naar computervirus. Deze blokkeert de toegang tot uw harde schrijf met gevoelige informatie. Deze zogenoemde gijzelsoftware vraagt vervolgens om losgeld om deze gegevens vrij te geven. Doe dit nooit!

 • Malware

  Malware is een kwaadaardige software, die wordt gebruikt om uw systeem te vertragen of te hacken. Vaak maken criminelen gebruik van verouderde/onbetrouwbare software of websites om uw computer te besmetten.

 • Skimming

  Skimming is een vorm van betaalpasfraude. Hierbij wordt op onrechtmatige wijze de gegevens van een betaalkaart gekopieerd met een in de betaalautomaat geplaatst apparaat. Ook de pinpas wordt hierbij buitgemaakt.

 • Hacken

  Met hacken probeert een cybercrimineel zonder toestemming toegang te krijgen tot uw persoonlijke gegevens. In veel gevallen doet hij/zij dit door in te breken bij uw e-mail, website of zelfs wifi-netwerk.

Failliet na een hack: ‘Mijn bedrijf is in één klap weggevaagd’

Xander Koppelmans runde een goedlopende foto-, film- en ontwerpstudio en dacht dat hij zijn zaakjes goed geregeld had. Hij was in ieder geval absoluut niet bang om gehackt te worden. Zelfs toen toch zijn bedrijf werd gehackt, dacht hij genoeg reserves te hebben om dat te kunnen overleven. De indirecte gevolgschade heeft hem uiteindelijk alsnog de das om gedaan.

bedrijf gehackt.jpg

Cyberaanval kan tot schadeclaims leiden

Steeds meer bedrijven worden getroffen door een cyberaanval. Ook in Nederland. Zo’n aanval kan een organisatie platleggen, maar het verhaal kan ook nog een venijnig staartje krijgen. Kor de Boer, privacy-expert en commercieel directeur van Privacy Zeker, waarschuwt voor het risico op schadeclaims van gedupeerden.

Cyberaanval.jpg

Naleven van de AVG-meldplicht

Vanaf 1 januari 2016 zijn ondernemers, die persoonsgegevens verwerken verplicht om inbreuken op privacy te melden. Zeker wanneer ze leiden tot diefstal, verlies of misbruik van persoonsgegevens. Werkt u met persoonsgegevens en meldt u zo'n inbreuk niet? Dan kan het College Bescherming Persoonsgegevens (Cbp) u een boete opleggen.

Meldplicht datalek.jpeg

Wat kunnen wij voor u betekenen?

 • Cyberpreventie

  Handige tips en persoonlijk preventieadvies op maat

 • Cyberscan

  Gratis scan bij het afsluiten van een cyberverzekering

 • Cyberverzekering

  Uitgebreide dekking tegen de gevolgen van cybercriminaliteit

Wilt u meer weten of een adviesgesprek?

Meer weten over cybersecurity? Onze adviseurs vertellen u er graag meer over. Maak vandaag nog een afspraak: dan nemen wij contact met u op.

Cyberbeveiliging.jpg