‘De kern van hoe Burgy werkt, is alles zelf doen, alles met elkaar doen en echt voor elkaar zorgen,’ vertelt Jeroen. ‘Inmiddels werk ik hier 15 jaar en weet ik dat Burgy écht zo werkt en draag ik dat zelf ook uit.’ Zelf doen, betekent ook zelf opleiden. ‘We leren steeds een groep van twintig leerlingen het vak van timmerman of -vrouw en metselaar. Daarnaast is er een groep zij-instromers: mannen en vrouwen die op latere leeftijd voor het vak kiezen. Allemaal gaan ze één dag naar school en werken ze vier dagen in het bedrijf. Daarnaast is er een grote groep collega’s die hier al zo’n 40 jaar werkt.’
Leuk en gezond aan het werk
‘We willen het beste, maar in ieder geval het leukste restauratiebouwbedrijf van Nederland zijn,’ vervolgt Jeroen. ‘Daar doen we heel veel aan, vooral om het leukste bouwbedrijf te zijn. Dus we organiseren veel uitjes en besteden veel tijd aan elkaar. Dat leukste heeft ook met duurzame inzetbaarheid te maken: zorgen dat je collega’s op een leuke manier lang kunnen blijven werken.’