Ga direct naar de inhoud

Risico's voor uw personeel

Risico's voor uw personeel.jpg

Werknemers zijn de motor van uw bedrijf. Personeel brengt ook risico's met zich mee, zoals verzuim en ongelukken op de werkvloer. Daarnaast wilt u goed voor ze zorgen. Bijvoorbeeld met een pensioenregeling. Op deze pagina leest u alles over de risico's van personeel.

 • Verzuim

  Is een werknemer langdurig ziek? Dan bent u wettelijk verplicht het loon gedurende twee jaar door te betalen. Dat is een flinke kostenpost, waar niet iedere organisatie tegen opgewassen is: het komt helaas nog vaak voor dat ondernemingen failliet gaan.

 • Ongevallen

  Krijgen uw medewerkers op het werk een ongeluk? Dan krijgt u niet alleen met verzuimkosten te maken, maar kan uw onderneming ook nog eens aansprakelijk worden gesteld. U bent namelijk wettelijk verantwoordelijk voor de veiligheid van uw werknemers.

 • Vergrijzing

  De gemiddelde leeftijd in Nederlander stijgt. Minder jongeren betreden de arbeidsmarkt, terwijl de pensioenleeftijd stijgt. Ofwel: er is sprake van vergrijzing. Veel werknemers halen de eindstreep niet: ze worden minder productief, raken ongemotiveerd of vallen uit.

 • Pensioenregeling

  Natuurlijk wilt u dat uw personeel er ook na hun pensioen goed bij zit. Veel bedrijven bieden werknemers daarom een pensioenregeling aan; bijvoorbeeld in als onderdeel van hun cao. Pensioenopbouw is echter een complex vraagstuk.

Uw risico's bespreken?

Stel risicomanagement niet onnodig uit. Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Zij brengen de risico's van uw onderneming in kaart en geven advies. Zo maakt u de juiste beslissing.

Contact.jpg

Ook interessant