Ga direct naar de inhoud

Risico's in de zakelijke dienst­verlening

Grootzakelijke_dienstverleningPolis_1.jpg

Het leven is niet zonder risico's - ook niet in de zakelijke dienstverlening. Papieren, zoals wetboeken of blauwdrukpapier, kunnen in de brand vliegen. Of u ontdekt ransomware op uw computer. Op deze pagina vindt u belangrijke risico's in de zakelijke dienstverlening.

Meest voorkomende risico's in de zakelijke dienstverlening

 • Bedrijfsschade

  Het kan iedere onderneming overkomen: een grote brand, overstroming of andere calamiteit. De schade aan uw kantoor kan zo groot zijn dat het werk voor langere tijd stil komt te liggen. Met grote gevolgen, zoals een daling in uw inkomen of ontevreden (vaste) klanten.

 • Brand

  Kantoren in de zakelijke dienstverlening lopen een groot risico op brand. Niet alleen papier, denk daarbij aan blauwdrukpapier of wetboeken, maar ook kapotte bedrading en apparatuur zijn veelvoorkomende aanstichters. Ook roken blijft een belangrijke oorzaak.

 • Inbraak en diefstal

  In de zakelijke dienstverlening hebben dieven het vooral voorzien op apparatuur, zoals pc's en mobiele telefoons. Met name de ICT-branche is hier gevoelig voor. Daarnaast is fraude door eigen werknemers ook een niet te onderschatten risico. Evenals cybercriminaliteit.

 • Ondernemer en personeel

  De branche blijft groeien: de bedrijven zelf én het aantal zzp'ers. Er is dan ook sprake van een grote werkdruk, waarbij psychische en spierklachten redenen zijn voor verzuim en arbeidsongeschiktheid. In fysiek zware beroepen, zoals schoonmaken, spelen ook lichamelijke klachten een rol.

Hulp nodig? Bespreek uw situatie met een adviseur via 038 - 496 86 63

Artikelen over risico's in de zakelijke dienstverlening

CSRD (stappenplan)

 • wetgeving
 • verduurzaming

Wat is een AVB?

 • aansprakelijkheid