Ga direct naar de inhoud

Waar komen inbrekers op af?

inbrekers afschrikken.jpg

Welke buit is interessant voor een inbreker? Dat is de belangrijkste vraag die u zich kunt stellen als u uw inbraakrisico’s wilt verkleinen. Met een antwoord op die vraag kunt u betere maatregelen nemen om inbraak te voorkomen. In dit artikel geven wij u tips voor het voorkomen van inbraak en voor het afschrikken van inbrekers.

Let op uw kleine, dure spullen

Welke goederen zijn voor inbrekers interessant om mee te nemen? Ze willen zo snel mogelijk het pand in en weer uit. Het gaat hen dus vooral om spullen die eenvoudig mee te nemen zijn. Verder moeten ze de buit ook weer gemakkelijk kunnen verkopen. Daarom geldt: hoe kleiner en duurder het object, hoe aantrekkelijker het is voor inbrekers.

 

Inventariseer welke goederen aantrekkelijk zijn

U kunt eenvoudig zelf inventariseren welke goederen aantrekkelijk zijn voor dieven. Daarnaast bestaat er een lijst met zaken die inbrekers heel aanlokkelijk vinden. Deze lijst vindt u op de website van het CCV (het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid). Bedenk daarnaast wat op zich misschien niet heel waardevol is, maar wel voor veel overlast zorgt als u het kwijt bent. Zoals: (auto)sleutel, kentekenbewijs en gevoelige of noodzakelijk informatie op een USB-stick of een draagbaar apparaat.

 

Berg op of maak vast

Verlokkende spullen en zaken die belangrijk zijn voor uw bedrijfsvoering kunt u het beste achter slot en grendel opbergen. Kunt u deze goederen niet opbergen? Veranker ze dan. Er zijn bijvoorbeeld verankersystemen voor computers en televisieschermen, maar ook voor kleding in winkels, et cetera.

 

Zorg voor een goed beveiligd magazijn

Heeft u een handelsonderneming? Dan speelt ook de manier waarop u goederen opslaat een rol. Goederen in een (onbewaakt) magazijn lopen een grotere kans om gestolen te worden dan die in een winkel. Er gelden daarom strengere eisen aan de beveiliging van een magazijn dan aan die van een winkel of een ander bedrijfspand.

 

Inbrekers afschrikken doet u zo

Allereerst is het zaak om te zorgen dat inbrekers niet binnen kunnen komen. Of dat ze zodanig schrikken van de hoge mate van beveiliging, dat ze zelfs geen poging wagen. 

Geschreven door

Meer voor

Ook interessant