Ga direct naar de inhoud

Succesvol een eigen bedrijf starten

Mediapolis_1.jpg

Ontdek het startersvoordeel

Meer informatie
  • Speciaal voor klanten van ABN AMRO
  • Voor zzp'ers en mkb'ers
  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor starters de eerste 6 maanden gratis

Bij het starten van een eigen bedrijf komt veel kijken: uw inschrijving bij de KVK, het openen van een zakelijke rekening of het dekken van zakelijke risico's. Om u verder het helpen, hebben wij de belangrijkste stappen op een rijtje gezet. Zo kunt u zich volledig richten op het najagen van kansen.

Schrijf uw bedrijf in bij de Kamer van Koophandel

Iedere onderneming in Nederland moet geregistreerd staan in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KVK). Inschrijven kan vanaf één week voordat u start met uw bedrijf tot uiterlijk 1 week na de start. U maakt daarvoor online een afspraak bij een KVK-kantoor bij u in de buurt. 

Open een zakelijke rekening

Het openen van een zakelijke rekening is niet verplicht, maar biedt wel voordelen. Zo is het makkelijker om uw administratie overzichtelijk te houden, kunt u maandelijks een bedrag opzij zetten voor afdrachten en bijdragen én voldoet u aan de vraag van een eventuele boekhouder.

Meer informatie

Kijk of u financiering nodig heeft

Om een eigen bedrijf te starten heeft u geld nodig. Heeft u zelf niet voldoende middelen op de bank staan? Dan kunt u overwegen geld te lenen, bijvoorbeeld bij ABN AMRO. In sommige gevallen heeft u hier een ondernemingsplan voor nodig. 

Meer informatie

Dek uw bedrijfsrisico's af

Het starten van een eigen bedrijf brengt altijd risico’s met zich mee. Laat u hier vooraf goed over adviseren. Sommige risico's kunt u eenvoudig voorkomen, maar in andere gevallen is een zakelijke verzekering de beste optie. 

Meer informatie

Hoe start u een eigen bedrijf

Hoe start u een eigen bedrijf. Stappenplan

Verzekeringen voor starters

Een eigen bedrijf beginnen brengt risico’s met zich mee. Hier kunt u zich, als startende ondernemer, tegen verzekeren. Maar welke verzekeringen passen het best bij uw situatie? Op deze pagina helpen wij u graag op weg. Zo kunt u zich volop richten op kansen.

Ook interessant