Ga direct naar de inhoud

Risico's in de horeca

Risico's in de horeca.jpg

Ondernemen is niet zonder risico - ook niet in de horeca. Van een lekkende vaatwasser tot een aanrijding tijdens de bezorging: het kan iedereen overkomen. Op deze pagina leest u alles over veelvoorkomende risico's in de horeca.

Meest voorkomende risico's in de horeca

  • Brandschade

    Brandschade

    In de horeca is het risico op brand in de keuken het grootst. Dat kan bijvoorbeeld door problemen met elektrische (afzuig-)installaties of kortsluiting.

  • Schade aan anderen

    Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

    Waar mensen werken, gebeuren ongelukken. Hiervoor kunt u aansprakelijk worden gesteld. Denk aan het morsen van hete koffie over een klant.

  • Ongeval op het werk

    Collectieve ongevallenverzekering

    Een werknemer kan tijdens het werk gewond raken. Bijvoorbeeld door een biervat dat omvalt of vingers, die per ongeluk in een snijmachine bekneld raken.

  • Waterschade

    Waterschade is in de horeca een reëel risico. Denk bijvoorbeeld aan een vaatwasser of wasmachine, die plotseling gaat lekken. Of een leiding die breekt.

  • Schade aan eigen spullen

    Ook uw eigen spullen kunnen beschadigd raken. Bijvoorbeeld omdat een diepvries of een koelinstallatie het begeeft. Uw voorraad wordt dan onbruikbaar.

  • Zieke werknemers

    WIA-verzekering

    Een belangrijke kok is opeens ziek en kan langere tijd niet werken. U heeft een vervanger nodig. Ook moet u het loon van uw zieke werknemer doorbetalen.

  • Diefstal en inbraak

    Diefstal en inbraak is een groot risico binnen de horeca. Klanten betalen vaak met contant geld. Ook zijn drank en muziekinstallaties gewilde buit bij dieven.

  • Juridisch conflict

    Zakelijke rechtsbijstandverzekering

    U kunt te maken krijgen met juridische conflicten. Bijvoorbeeld omdat een leverancier verkeerde producten levert of een klant zijn rekening niet betaalt.

Uw risico's in de horeca verkleinen?

Zet vandaag nog in op preventie: download gratis onze vernieuwde Risicogids voor de horeca

Verzekeringspakket voor de horeca

Onbezorgd ondernemen? Verzeker uw horecazaak tegen de meest voorkomende risico's. Zo kunt u vol inzetten op de groei van uw bedrijf.

  • Een laag eigen risico
  • Eenvoudig online af te sluiten
  • Garantie tegen onderverzekering
Horeca verzekeringspakket.jpg

Hulp nodig? Bespreek uw situatie met een adviseur via 038 - 496 86 63

Adviseur

Artikelen over risico's in de horeca

  • Vetaanslag: de afzuigkap kan een groot brandgevaar zijn

    De afzuigkap ziet er misschien schoon uit, maar er kan een groot brandgevaar in schuilen: vetaanslag. Eén vlam in de pan kan uw hele bedrijf in de as leggen. Risicodeskundige Bob Kellerman neemt u mee in de risico's voor de horeca.

  • Failliet door ziekte medewerker: "verplichte loonbetaling werd te veel"

    Wanneer Michel Groot een erfenis krijgt, besluit hij zijn ambitie waar te maken: een eigen horecazaak. Maar nog geen twee jaar later valt het doek voor zijn bedrijf. De oorzaak: een langdurig zieke medewerker. In deze blog doet hij zijn relaas.

  • Beveiliging in de horeca: hoe minimaliseert u het inbraakrisico?

    Restaurants en cafés zijn populaire doelwitten bij inbrekers. Investeer daarom in beveiliging. Zo voorkomt u dat kostbare spullen worden gestolen en dat personeel slachtoffer wordt van een overval of geweld.