Ga direct naar de inhoud

Checklist: is uw bedrijf klaar voor de herfst?

Checklist herfst.jpg

Nog even en het wordt weer vroeg donker. Ideale omstandigheden voor inbrekers. En voor u het weet, daalt het kwik en moet uw cv-installatie op volle toeren draaien. Is uw bedrijf al ingericht op piekbelasting voor de feestdagen? Met deze checklist weet u binnen een paar minuten wat u nog moet doen om uw bedrijf herfstklaar te maken.

1. Check: hoe inbraakgevoelig is uw bedrijf?

Hoe langer het donker is, hoe langer inbrekers de tijd hebben om ongestoord hun slag te slaan. Maak het inbrekers moeilijk en check de beveiliging van uw bedrijfspand. Maak een rondje over het buitenterrein en controleer dan vooral de buitenverlichting en het hang- en sluitwerk. Kijk ook of er geen beklimbare spullen onder een raam staan. Staan er struiken waar inbrekers zich achter kunnen verschuilen? En heeft u een inbraakmeldsysteem? Kijk dan of er geen spinnenwebben voor de camera’s of detectoren zitten.

 

2. Laat installaties controleren

U wilt niet dat uw personeel en klanten straks in de kou zitten – of in het donker. Daarom is nu het moment voor de jaarlijkse check-up van uw cv-installatie. Bovendien: een goed werkende warmteinstallatie gaat efficiënter om met energie en bespaart u dus kosten. Kijk dan meteen even hoe lang het geleden is dat uw elektra-installatie is gecontroleerd. U wilt toch naast het risico op storing ook het brandgevaar door gebrekkige elektra minimaliseren? Als uw installaties op orde zijn, voorkomt u daarmee een hoop ellende tijdens de koude maanden.

 

3. Bereid u voor op extreme weersomstandigheden

Herfststormen, enorme hoeveelheden regen, sneeuw, hagel of ijs: slecht weer kan funest zijn voor de continuïteit van uw bedrijf. Uw cv is al op orde. Nu nog even checken of de dakgoten en de afwatering op het dak niet verstopt zijn. 

 

4. Piekbelasting? Ga NU op zoek naar extra personeel

Heeft u een webshop of is uw bedrijf op een andere manier seizoengevoelig? Wacht dan niet tot straks – net voor de feestdagen – het water u aan de lippen staat. Ga alvast op zoek naar goed tijdelijk personeel. Nu heeft u nog tijd om hun ervaring en arbeidsverleden te screenen, zodat u straks niet voor vervelende verrassingen komt te staan. U kunt ook nu alvast op zoek gaan naar het uitzendbureau dat u daarbij het beste kan helpen.

 

5. Is uw wagenpark klaar voor kou?

Echt heel koud is het al een tijd niet geweest in Nederland, maar er gaan geruchten over een strenge winter. Neem het zekere voor het onzekere en zorg dat uw (bestel)auto’s op tijd zijn voorzien van winterbanden. Laat dan meteen even het oliepeil en de verwarming controleren. Kortom: laat een wintercheck doen. 

ABN AMRO Verzekeringen

  Meer voor

  Ook interessant

  • extreem-weer

  • extreem-weer
  • bedrijfsschade

  • extreem-weer