Ga direct naar de inhoud

Verfspuit veroorzaakt 40.000 euro schade

verfspuit schade.jpg

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. In een klein windhoekje in dit geval. Voor hij er erg in had, veroorzaakte schilder Johan € 40.000 schade aan auto’s en een bedrijfspand. Teus Idzerda, senior schadebehandelaar bij ABN AMRO Verzekeringen, kon Johan gelukkig de zorgen over afhandeling uit handen nemen.

Efficiënte verfspuit

Het zijn lastige tijden voor zzp’ers. Daarom was Johan erg blij met de opdracht van VVE De Zonnehoeve. Hij mocht van alle 32 appartementen de kozijnen en balkons schilderen. Een enorme klus voor een zelfstandige. Om de klus snel te kunnen klaren, besloot Johan met zijn tijd mee te gaan en een efficiënte verfspuit aan te schaffen.

 

Onder de verfspatten

Het was een kwestie van goed afplakken en dan kon hij snel een verflaag aanbrengen zonder knoeien. En inderdaad: Johan heeft de klus snel geklaard. Maar helaas hield hij geen rekening met de wind die intussen was opgestoken. Achteraf bleek dat de spuitnevel door de wind op 28 auto’s is terechtgekomen. De auto’s stonden op een parkeerterrein van een bedrijf en ook het bedrijfspand zelf raakte ‘beneveld’.

 

Niet opzettelijk

Johan kreeg al snel een brief van de advocaat van het bedrijf: of hij € 40.000,- wilde vergoeden. Dat Johan aansprakelijk was voor de schade stond direct vast, maar omdat het niet-opzettelijke schade aan derden betrof en Johan bij ons een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering had afgesloten, namen wij de schade in behandeling. Ik heb vervolgens zo snel mogelijk een expert ingeschakeld. Die heeft een reinigingsbedrijf in de buurt gevonden, waar de medewerkers van het bedrijf hun auto konden laten schoonmaken. Ook heb ik de advocaat gebeld en hem uitgelegd hoe ik de zaak wilde oplossen.

 

Iedereen ontzorgd

Johan reageerde opgelucht op het nieuws dat de afhandeling goed en snel werd opgepakt. Met onze aanpak ontzorgden we niet alleen de klant, maar ook de tegenpartij. De auto-eigenaren hoefden niet zelf een schoonmaakbedrijf te zoeken en ze hoefden de reiniging ook niet voor te schieten. Wij betaalden de schoonmaakkosten rechtstreeks en in één keer aan het schoonmaakbedrijf.

 

Goede bescherming

De moraal van dit verhaal: zorg bij verf-, schuur- of zandstraalklussen met hogedrukapparaten voor een goede bescherming van de omgeving én houd rekening met de wind. Buiten dat: zorg dat je een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hebt. Daarmee ben je verzekerd voor de gevolgschade die jij of je werknemers per ongeluk toebrengen aan anderen.

Geschreven door

Ook interessant