Risico en preventie
Van een lekkende vaatwasser tot een aanrijding tijdens werktijd: voorkom ongemakken!
Ondernemen in de horeca is niet geheel zonder risico. Van thee morsen over een gast tot een brand in de keuken: een ongeluk zit in een klein hoekje. Op deze pagina vertellen wij u meer over de meest voorkomende risico's en hoe u deze zoveel mogelijk kunt voorkomen.
Van een lekkende vaatwasser tot een aanrijding tijdens werktijd: voorkom ongemakken!
De complete verzekeringsoplossing voor uw horecazaak met een omzet tot € 1.000.000,-
Hoe creëert u een veilige werkomgeving? Zet in op preventie: download onze gratis risicogids!
Door een beschadiging aan een snoer, een elektrisch apparaat of een elektrische installatie loopt de temperatuur hoog op. Het gevolg: brand. Dat kan al bij een lampje van 20 Watt!
Het morsen van hete koffie of uitglijden over een pas gedweilde vloer. Als ondernemer in de horeca kunt u aansprakelijk worden gesteld voor schade, die een medewerker aan anderen veroorzaakt.
Waar mensen werken, gebeuren ongelukken. Wanneer een werknemer gewond raakt, kunt u aansprakelijk worden gesteld. Bijvoorbeeld bij een slecht onderhouden snijmachine.
Zet vandaag nog in op preventie: download gratis onze vernieuwde Risicogids voor de horeca
Het horeca-arrangement is een pakket met de belangrijkste verzekeringen voor uw zaak en uw personeel
Bijvoorbeeld: een klant krijgt een allergische reactie na het toevoegen van een verkeerd ingrediënt aan de maaltijd.
Bijvoorbeeld: door een brand in de keuken moet het restaurant tijdelijk sluiten. U loopt omzet mis, terwijl de vaste kosten gewoon doorgaan.
Bijvoorbeeld: u krijgt te maken met een leverancier die verkeerde producten heeft geleverd, maar deze niet wil vergoeden of vervangen.
Bijvoorbeeld: bij het afrekenen accepteert een werknemer per ongeluk vals geld. Hier komt u pas op een andere moment achter.
Bijvoorbeeld: de diepvries of koelinstallatie heeft het begeven. De ingrediënten, die u voor uw gerechten gebruikt, zijn onbruikbaar geworden.
Bijvoorbeeld: de vinger van een van uw werknemers raakt bekneld in een keukenmachine. Hij raakt hierbij blijvend invalide.
Door de jaren heen heeft ABN AMRO Verzekeringen veel horecaondernemers verzekerd. Geen overbodige luxe, want er gaat wel eens wat mis. We vroegen onze experts welke schades het vaakst worden gemeld.