Ga direct naar de inhoud

Ondernemen in de horeca

Ondernemen in de horeca.jpg

Ondernemen in de horeca is niet geheel zonder risico. Van thee morsen over een gast tot een brand in de keuken: een ongeluk zit in een klein hoekje. Op deze pagina vertellen wij u meer over de meest voorkomende risico's en hoe u deze zoveel mogelijk kunt voorkomen.

Speciaal voor de horeca

  • Risico en preventie

    Van een lekkende vaatwasser tot een aanrijding tijdens werktijd: voorkom ongemakken!

  • Verzekeringspakket

    De complete verzekeringsoplossing voor uw horecazaak met een omzet tot € 1.000.000,-

  • Gratis risicogids

    Hoe creëert u een veilige werkomgeving? Zet in op preventie: download onze gratis risicogids!

Belangrijkste risico's bij het ondernemen in de horeca

  • Brand door kortsluiting

    Door een beschadiging aan een snoer, een elektrisch apparaat of een elektrische installatie loopt de temperatuur hoog op. Het gevolg: brand. Dat kan al bij een lampje van 20 Watt!

  • Zaak- of personenschade

    Het morsen van hete koffie of uitglijden over een pas gedweilde vloer. Als ondernemer in de horeca kunt u aansprakelijk worden gesteld voor schade, die een medewerker aan anderen veroorzaakt.

  • Ongevallen van werknemers

    Waar mensen werken, gebeuren ongelukken. Wanneer een werknemer gewond raakt, kunt u aansprakelijk worden gesteld. Bijvoorbeeld bij een slecht onderhouden snijmachine.

Uw risico's in de horeca verkleinen?

Zet vandaag nog in op preventie: download gratis onze vernieuwde Risicogids voor de horeca

Verzekeringspakket voor de horeca

Het horeca-arrangement is een pakket met de belangrijkste verzekeringen voor uw zaak en uw personeel

  • Een laag eigen risico
  • Eenvoudig online af te sluiten
  • Garantie tegen onderverzekering

Belangrijkste verzekeringen voor de horeca

  • Aansprakelijkheid

    Bijvoorbeeld: een klant krijgt een allergische reactie na het toevoegen van een verkeerd ingrediënt aan de maaltijd.

  • Bedrijfsschade

    Bijvoorbeeld: door een brand in de keuken moet het restaurant tijdelijk sluiten. U loopt omzet mis, terwijl de vaste kosten gewoon doorgaan.

  • Rechtsbijstand

    Bijvoorbeeld: u krijgt te maken met een leverancier die verkeerde producten heeft geleverd, maar deze niet wil vergoeden of vervangen.

  • Geld

    Bijvoorbeeld: bij het afrekenen accepteert een werknemer per ongeluk vals geld. Hier komt u pas op een andere moment achter.

  • Inventaris en goederen

    Bijvoorbeeld: de diepvries of koelinstallatie heeft het begeven. De ingrediënten, die u voor uw gerechten gebruikt, zijn onbruikbaar geworden.

  • Collectieve ongevallen

    Bijvoorbeeld: de vinger van een van uw werknemers raakt bekneld in een keukenmachine. Hij raakt hierbij blijvend invalide.

Wat zijn de grootste risico’s in de horeca?

Door de jaren heen heeft ABN AMRO Verzekeringen veel horecaondernemers verzekerd. Geen overbodige luxe, want er gaat wel eens wat mis. We vroegen onze experts welke schades het vaakst worden gemeld.

Artikelen voor ondernemers in de horeca